27 Mayıs 2011 Cuma

SEÇİMLER, ANAYASA VE ATATÜRK



Seçimlere az bir süre kaldı. Yeni anayasa yapılacağı ve bu nedenle de seçimlerin her bakımdan önem arz ettiği biliniyor. Bu nedenle seçimler çok önemli. Seçimlerde seçmenin oyunu dağıtmaması, bölmemesi gerekir.

Her ne kadar uygulanan seçim sisteminde seçmen oyunu istediği adaya ya da partiye verme hakkına sahipse de anayasa gibi temel bir yasanın değiştirilmesi gündemde olunca oyların dağılmaması gerektiği düşüncesindeyim.

Seçimler sonucu yapılacak anayasa konusunda halkın taleplerini almak için il il dolaşanlar var. Bunlar gün gelecek yaptıkları çalışmayı kendi düşüncelerine göre şekillendirip, sonra da “halkın talebi” diye lanse edecekler.

Bunun hazırlıkları şimdiden başlamış durumda. Kimi köşe yazarları köşelerinde halkın anayasa konusunda görüşlerinin alındığından söz etmeye başladılar.

Yazdıklarına bakılırsa “Atatürk ve Kemalizm” konusunda takıntılı oldukları görülüyor. Onlara göre halk anayasada “isim” istemiyor!

Anayasaya girecek isim nedir?

Elbette Atatürk’tür. Yani Atatürk ilke ve inkılâplarıdır.

Bunların işi gücü Avrupa Birliği’nden nemalanmak olunca yazdıklarına şaşmamak lazım.

Öyle anlaşılıyor ki bunların tek derdi Cumhuriyet, Anadolu aydınlanması ve Türk devrimleridir.

Bu devletin temellerini atan ve cumhuriyeti karşılaştığı tüm engellere rağmen kuran Atatürk’ün heykellerini kıranlara, fotoğraflarını parçalayanlara tek kelime etmezler. Etmeleri de zaten beklenmez.

Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin verilmesinin, padişahlığa karşı demokrasinin getirilmesinin ayırdın da olmayanlar Atatürk’ün yaptıklarının da anlamını ve önemini anlayamazlar.

Yapılacak anayasa da Atatürk’e, ilke ve inkılâplarına vurgu hiç kuşkusuz yapılacaktır.

Türk milletinin bu konuda bir “takıntısı” bir “sorunu” bulunmamaktadır.

21. Yüzyılın gerçeklerine uygun olmak şartı ile yapılacak olan anayasada Atatürk devrimleri hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Bundan hiç kuşkum yoktur.

Atatürk’e yapılan haksız saldırıları bu millet ibretle takip ediyor. Toplumda Atatürk’e olan düşkünlük birilerinin söylediğinin tam tersine milletin yüreğinde yerini almıştır.

İşte Atatürk devrimlerine söz edenlerin asıl bilmediği ya da işlerine gelmeyen gerçek bu dur.

Bunlardan, Türk toplumunun cumhuriyetin kurucusuna olan bağlılığını ve vefa duygusunu anlamalarını beklemek zaten gereksiz bir davranış olur.

Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı Türk Halkı ile birlikte omuz omuza vererek kazandı. Emperyalizme karşı direnmesini ve mücadele etmesini bildi.

Bugün Atatürk’e karşı haksız saldırılarda bulunanların nerelerden, nasıl ve ne şekilde nemalandıklarını halk biliyor.

Kimlerin yalaka, çıkarcı, yalancı, düzenbaz, liboş olduğunu da biliyor.

Bu milletin sahip olduğu en önemli şahsiyetlerden biri hiç kuşkusuz dünya milletlerinin de saygısını kazanmış olan Atatürk’tür.

Bu asla unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder