15 Şubat 2012 Çarşamba

VİCDANSIZ


Kazansın diye babası
Seninle dost güneşle dost
Utanma duygusu yok ne senden ne benden
Dürtüleri ilkel, gülmek yok insanlık yok
Gözleri katran karası köprüde vapurda
Feodal kültür yargısız infaz tek bildiği
Ne baharı bilir ne aydınlık günü
Kaba kuvvettir beslendiği
Kor ateştir yüreği sokaklarda
Belki düş belki rüya
Sevmek sevilmek ne demek sormak gerekmez ona
Kıpırdanışı tuhaf, beklentisi demoklesin kılıcı
Ranttır isteği insanlardan farklı
Bir çığlıktır yaşamı ışıksız, korku dolu
Bulut olur umut olur kazanmaktır tek isteği
Gül kokusu gözlerden senden benden uzak.

H.Güzel / 15.02.2012

7 yorum:

  1. Kaba kuvvetten beslenenlerin sonu da herhalde güzel olmaz, tarih böylelerinin hüsranlı sonlarıyla doludur, bir insanın tanımak istiyorsan eline güç ver demişler...elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sokakları rant avcılarına bırakmamak için mücadele etmek gerektiğine inanıyorum. İnsanların omuzlarına basıp haksız kazanç peşinde koşan, sağlayan; yoksulun ve yoksunun elindekine göz koyan, dediğim dedik çaldığım düdük hevesinde olan, halkları yok sayan, saymaya devam eden..."Ama mazlumun ahını, çıkar aheste aheste"...Teşekkürler "bücürükveben"...

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık Hüseyin bey. Vicdansızlığı çok güçlü ifade etmişsiniz. Yorumunuzda söylediğinize katılıyorum. Rant avcılarıyla mücadele şart. Gerekirse ki gerekecek, görünen o; sokaklara düşeceğiz. Selâm ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkür ediyorum Nurten Hanım. Umarım rant peşinde koşanlar diğerlerinin de yaşam hakkı olduğunun bilincine varırlar. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Hak, adalet, barış ve sevgi dini olan İslam dini; haksızlıkları ortadan kaldırarak zulmü önlemek ve zalimi ıslah etmek için vardır. Mazlumun haklarını korumak ve savunmak onun başlıca hedeflerindendir. İnsanları ve cinleri "kullukta" bulunmakla yükümlü tutarak bu hedefini gerçekleştirmeye çalışır.

    Hal böyle iken fıtratı gereği eşref-i mahluk olan bu insanlara ne oluyor da neye güveniyorlar da yetim hakkı yiyorlar. İnsanlara zulmediyorlar ve onları mağdur ediyorlar.

    Ama zulme uğramış bu insanların ahını alan zalimler asla onmazlar.

    Selam ve dualarımla, en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Recep Bey, konuya bakış açınız elbette ki doğrudur. Lakin islâm dininin bu açık hükümlerine rağmen kendisi "müslüman" olanların yetim hakkına göz dikmesini nasıl açıklamak gerektiğini düşünmekte yarar vardır diye düşünüyorum. Yorumunuza teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Kur'an-ı Kerim'in içinde bir Maun suresi vardır. Bu surede gösteriş için ibadet edenlere ve yetim hakkı gözetmeyenlere büyük bir sataşma vardır.

    Malesef, İnancında ve imanında samimi olmayanların Allah korkusu ve kuldan utanma duygusu da yoktur. Bunlar çıkar ve menfaati için herşeyi yaparlar. Yüce Allah bizleri böylelerin şerrinden ve kötülüklerinden emin eylesin.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil