30 Mart 2012 Cuma

GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMAMAK LAZIM

Onurlu olmak, erdemli, dürüst ve doğru olmak  güven duygusunun esasıdır. Güven duygusu da toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin ana arterlerinden biridir. Güven duygusunun erozyona uğradığı yerde ne yapılsa beyhudedir. Yalakalık, yandaşlık, üçkağıtçılık, yalancılık, çıkarcılık, rant elde etme gayretleri ana artere sızmaya başlamışsa o arter bataklığa dönüşüyor demektir.

14 yorum:

  1. Yandaşlık, üçkağıtçılık, iliklerimize kadar işlemiş:((- söz meclisten dışarı- dürüst, namuslu vatandaşlar da var tabii ki, hatta eminim onların sayısı namussuzlardan çoktur ama sessiz kaldıkları için etkili olamıyorlar, bugünki ilk kurşun gazetesinde Saygı Öztürk'ün köşe yazısının başlığı şöyle:

    TOKİ ihalelerinde öncelik AKP vekilleri ve yakınlarının..

    Eeee herhalde böyle olacaktı başka türlü akp zenginleri nasıl türeyecekti?

    Adamın bağırsaklarını kesip kesip duruyorlar ama hala haram lokmalar yüzünden olduğunun farkında değil..

    Kimi insan kanser olur ama yaşlılıktandır, kötü beslenmedendir, sigaradandır,genetiktir veya 90 yaşındadır artık bir sebep olması lazımdır Allah'ın yanına gitmesi için, kimi insan da kanser olur ama TEK sebebi haram yemesidir..

    YanıtlaSil
  2. Servet birikimi esasında emeğin sömürüsünden doğar "bücürükveben". Garip gurebanın hakkı ile abat olunmaz. Saygı Öztürk'ün yazısını okuyayım...Bu arada yazılarınızdan çok şey öğrendiğimizzi de belirtmek isterim...

    YanıtlaSil
  3. Doğru söze ne denir. Haklısınız Hüseyin Bey. Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler "VuslaT"...Saygı bizden.

    YanıtlaSil
  5. Onurlu erdemli dürüst yerinde ve çok doğru bir söz bücürükveben kanser konusu bizi yaktı haram yemedik oğlum iki senedir uğraştık ilik nakli oldu A K P karşıtıyım yavaş ca istedikleri her şeyi yapıyorlar işimiz zor ses yok bizlerden olur tabi ki yüreğine sağlık hüseyin bey bu yazıyı meclisimize assalar anlarmıydılar
    ben teşekkür ediyorum güzel paylaşımlarınız için SAYGILAR SELAMLAR

    YanıtlaSil
  6. "sayanlaruya" öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnsanlar gelecekleri için mutlaka mücadele etmelidirler diye düşünüyorum. Saygı ve selam bizden.

    YanıtlaSil
  7. Güven duygusunun esasını oluşturan,onurlu,erdemli, düreüst ve doğru olmak bir noktada ahlaklı olmayı gerektiren unsurlar.. Toplumumuza baktığımızda bu değerlerden ne kadar yoksun kaldığımızı ve ahlaki değerlerimizin sekteye uğradığını görmek çok mümkün.Ahlaki değerlerin gözardı edildiği bir toplumda da güven ortamını tesis etmek çok kolay olmasa gerek..

    YanıtlaSil
  8. GÜVEN duygusu gibi son derece önemli bir konuyu kısacık bir yazıyla bu kadar güzel işlediğiniz için teşekkürler Hüseyin bey. Toplumun bütününde erozyona uğradı güven duygusu. Kimse kimseye güvenmiyor artık, herkes birbirinde art niyet arıyor, yazık...

    YanıtlaSil
  9. Onurlu olmak, erdemli, dürüst ve doğru olmak güven duygusunun esasıdır...bu duyguları asla yitirmemek lazım.. malesef saglıklı toplum degiliz..
    bu duyguyu çıkarları için yitiren çok..insanlarımız var.. saygılar hocam ..

    YanıtlaSil
  10. Haklısın Sayın "Hanife Mert". Ahlâki değerlerin de erozyona uğraması toplumu besleyen kültürün yavaş yavaş deforme olasına neden olur. Erdem, onur, Ahlâk, dürüstlük. vs. birbirini tamamlayan kavramlardır...Saygılar.

    YanıtlaSil
  11. Nurten Hanım yorumunuza aynen katılıyorum. Kimsenin birbirine güvenmemesinin nedeni bence içinde yaşadığımız toplumda var olan kimi kabul edilemez olaylardır. Hep birlikte görüyor, yaşıyoruz bunları. İnsanların özel hayatları bir toplumda alt üst oluyor ise eğer diğeri de ister istemez güvenini kaybediyor değil mi? Saygılar...

    YanıtlaSil
  12. Bencede değerlerimizi korumamız lazım. Teşekkürler "Kardelencicek"...

    YanıtlaSil
  13. Thank you for the information

    YanıtlaSil