20 Mart 2012 Salı

YÜREĞİMDEKİ DÜŞÜ ANLAMIŞ GİBİ

Yüzünde ince bir durgunluk var. Kahverengi gözleri insana huzur veriyor. Aslında siyah olan saçları boyalı. Belli ki beyazlamış görüntü kapatılmak istenmiş. Üzerinde her daim kırmızı bir kazak görmek insanı şaşırtmıyor. Hani şu balıkçı yakalı kazaklar var ya işte ondan. Kaç yaşında olduğunu yüzüne bakıp anlamak olanaksız gibi. Yüzü durgun mavi bir denizin yüzeyini hatırlatıyor. O kadar berrak. Lakin yüzünü sıklıkla kaçırıyor anlaşılmaz şekilde. Giysilerini kendisine yakıştırmasını biliyor. Hoş o kadar da özenli sayılmaz. Ama giyinmesini seven biri olduğu belli. Kaldırımın kenarında yürümesi insana su gibi geliyor. O kadar sevecen ki. Cafede oturmuş ona bakıyorum. Farkında olmadan dalmışım iyice. Korna ve araba sesleri arasında bir an sonra uzaklaşıyor oradan. Uzaklaşırken bana bakıyor. Yüreğimdeki düşü anlamış gibi.

5 yorum:

  1. Efendim fotograf cok güzel altaki yazida okurken bana Faruk Nafiz Camlibel´in Kizil Saclar siirini hatirlatti. Ani, cok güzel anlatmisiniz.Tesekkürler paylasiminiz icin.Hürmetler

    YanıtlaSil
  2. Yorum için teşekkürler "Kum Tanesi"...F.N.Çamlıbel'in "Kızıl Saçlar" şiirini okumadım. Lakin ilk fırsatta okuyacağım..

    YanıtlaSil
  3. Ah yüseyin bey ah ne harika anlatım. Yüeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hüseyin bey isminiz hızlı yazarken yanlış yazılmış pardon.Tekrar yüreğinize sağlık diyorum. Saygılar...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler "VuslaT"...Saygılar.

    YanıtlaSil