6 Mart 2012 Salı

YÜREKLERİ BURKAN GÖZYAŞI

“Afganistan’da Dünya Yiyecek Programı çerçevesinde her gün bir konteynır yiyecek çocuklara dağıtılıyor. Savaş ve doğal afetler nedeniyle her gün 400 çocuğun bir milyon yoksul nüfusuna katıldığı ülkede yiyecek kuponunu kaybeden bir çocuğun gözyaşları yürekleri burktu”
Haber böyle. Ne denir ki! Yoksulun mekânı coğrafyalarda her gün her an her saniye yaşanan dramlardan sadece biri bu.  1980’li yıllarda dünyanın gündeminden düşmeyen Afganistan, 1979 Sovyet işgali ile kaosa sürüklendi. Yetmedi 11 Eylül 2001 günü teröristlerin ABD’de gerçekleştirdiği ikiz kuleler saldırısı ile tekrar gündeme geldi. ABD ve Nato birlikleri ülkede şu an.
1994 sonbaharında ortaya çıkan Taliban’ın üç yıl gibi kısa bir sürede Afganistan’da ülkenin yüzde 90’ına hâkim olması, uygulamaları sonucu Afgan halkı açlığın, sefaletin ve geri kalmışlığın acımasızlığında bocalamaya başladı. Taliban gitti. Lakin militanları Afgan halkına göz açtırmıyor.
Evet, ne denir ki’ Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir derler. Olan yine yoksula olmaktadır. Emperyalizm ve savaş baronları ise ellerini ovuşturmakta. Afgan halkı ise bir lokma ekmek için aldığı kuponun kaybına ağlamakta.

3 yorum:

  1. bu kızcağız ve Afgan kadınlarına olan oluyor, %99 Sünni Müslüman olan Afganistan yerle bir olsun o kızcağız da, o kadınlar da kurtulsunlar başka türlü kurtulacakları yok!

    YanıtlaSil
  2. Üstteki yorumum yanlış anlamaya yol açmasın, %90'ı sünni Müslüman olan Afganistan yok olsun istememin sebebi sanki Afganistan'ın %90'ının sünni Müslüman olmasıymış gibi algılanabilir, bu gerzekler yıllarca Rus, sonra yıllarca ABD işgaline uğradılar, gıkları çıkmadı, çünkü içlerinde bağımsızlık ruhu yok! Sürüm sürüm sürünürler daha! Güya dindar olacaklar ABD'nin kucağından inemiyorlar! Kadınlara, gencecik kızlara yapmadıkları zulüm yok !

    YanıtlaSil
  3. Hiç bir toplum ya da kişi "zulüm" ila abat olamaz. Teşekkürler "bücürükveben"...

    YanıtlaSil