25 Nisan 2012 Çarşamba

Aladağlar


Aladağlar; Kayseri, Niğde, Adana illeri arasında uzanan Toros silsilesine bağlı dağ kütlesidir. Yaban hayatı ve bitki örtüsü bakımından zengin bir flora ve faunaya sahiptir. Bu nedenle Aladağların bir bölümü, 1995 yılında alınan bir kararla milli park alanı olarak ilan edilmiştir.

6 yorum:

  1. Kimbilir ne güzeldir, keşke tüm Anadolu'yu gezebilse insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gördüğün ormanlık alanda uzun yıllar görev yaptım. Kozan'da. İnsanı ile, doğası ile gerçekten harika yerler.

      Sil
  2. Şimdi nasıl bilmiyorum çocukluğumuzda anadolu babamın köyü çok güzeldi daha sıcakkanlı saf yürekli temiz insanlardı yüzlerinden gülümseme eksik olmazdı ben anadoluyu seviyorum oraları görebilsek yaşayabilsek olmuyor şartlar el vermiyor burda yeşilliğe hasret yaşıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köyler şimdilerde boşalmış durumda. Göçünü sırtlayan kendine şehir varoşlarında gecekondu yapma arayışında. Köylerin yaşanabilir ortamı hala devam ediyor aslında. Lakin traktöre mazot bulamayan bir çiftçi var karşımızda. Gençlerde bu durumda çareyi varoşlara gitmekte buluyorlar.

      Sil
  3. Öğretmenim sizin yüzünüzden
    alıp başımı ormana ev
    yaptırıp oraya taşınacağım:))
    nasılda buluyorsunuz bu güzel manzaraları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizin her köşesi bir cennet aslında. Bu gibi paylaşımları yapmaya devam edeceğim. Ülkemizin tanınan, tanınmayan, unutulan değerlerini hatırlamak lazım diye düşünüyorum..

      Sil