19 Nisan 2012 Perşembe

Zaman Ayırmadılar Sevgiye


Bu topraklar sevgiyi, aşkı, güzelliği değil; ayrılık ve acıyı kutsamıştır. Kırbacı elinde bulunduranlar şakır şakır diğerini kırbaçlamayı marifet saymıştır. Dar ve karanlık koridorlarda beyin jimnastiği yapmak değil, önemli olan onurlu, erdemli, çağdaş düşünceyle yola devam etmektir.

13 yorum:

  1. Çok doğru bir tespit.Gücü olanlar dilediği şekilde her istediklerini yaparak herşeye yön verirken diğerleri kırbalanmaya mahkum bırakılmışlardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreği insanlık sevgisi ile çarpmalı insanın değil mi? Gücü olanın diğerini ezmesi, ötelemesi ile değil. Yorumunuza ve duyarlılığınıza teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Zalim insanların gücü eline geçirmesi çok kötü bir şey, işin kötüsü çoğu insan da böylelerini görünce zalimden yana oluyor..onurlu, erdemli, çağdaş düşüncenin değil gericilerin iş başında olduğu ülkelerin hali ortada hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zalimin zalimliği bir gün sona erecektir. Bir gün gelecek zalim hatırlanmayacaktır. Kralın soytarısı bile korktuğu için soytarılık yapmaktadır. İnsanlar insanlığa yaptıkları iyilik ve bıraktıkları eserlerle hatırlanır. Zalimlikleri ile hatırlanan varsa da nasıl hatırlandıkları tarihte bellidir. Hitler, Franco, İdi Amin, Mussolini, Neron ve benzeri nice zalimler vardır ki yaptıklarına lanet okunmaktadır.

      Sil
  3. Kırbacı elinde bulunduranlar, kırbaç yerine kalemi elinde bulundurmuş olsaydı ve kalemle, bilgiyle mücadele etmeyi marifet saymış olsalardı.. Ülkemiz, insanımız, insanlık bu gün içinde bulunduğu cehalet zincirini kırıp,zorbalıkla bir yere varılamayacağını anlayacaktı..İnsanlık ta sizin ifade ettiğiniz gibi; hakettiği onurlu, erdemli,çağdaş düşünceli yolunda deva edecekti..İnsanlar arasında adil bir düzen sağlanmış, barış temin edilmiş, daha huzurlu bir dünyada yaşanır olacaktı.. Hayali bile güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün insanlığın kazanacağından eminim. Zulüm ile abat olunmaz. Haksızlıklarla, ötekileştirmelerle, hukukun üstünlüğüne gölge düşürmekle, düşünen beyinleri düşünmemeye, yazan kalemleri yazmamaya teşvik etmekle zalimin kırbacı abat olmaz.

      Sil
  4. Hep düşünmüşümdür bunu. Bu topraklar NEDEN sevgiyi, aşkı, güzelliği değil de acı ve ayrılığı kutsamıştır diye. Biraz fazla güldüğünde, "aman başıma bir şey gelecek" diyenler var bu ülkede. Marifet saydığımız şeyler o kadar ilkel ki, tanık olduğum bazı olaylarda 'ilk insanlarla' birlikte yaşadığımızın ürkütücü farkındalığını yaşıyorum. İlk, gelişmemiş, yontulmamış... Yetmiyoruz, sizin bizim gibi düşünenler yetmiyoruz. Yazık, yazık, yazık:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdem, onur, Çağdaşlık, aydınlanma hasletlerini kaybetmeden yetmeye çalışmaktan başka çare yok. Korkunun ecele faydası hiç yok...Saygılarımla.

      Sil
  5. bu güzelikleri her yürek taşıyamıyor.. malesef... ama bunun hayali, umudu bile güzel..çok yerinde bir paylaşım teşekkürler hocam..

    YanıtlaSil
  6. Dar beyinli insanlara defalarca
    beyin amelyatı da yapsalar genişlemez!

    not: hikayeyi işlerimden dolayı 26da bıraktım
    bu uzun tatilde yakalırım nasılsa:))
    daha iyi oldu oturunca ara vermeden
    hepsini okurum daha iyi yakalamış olurum hikayeyi:))
    not yorumdan uzun oldu :)))
    sevgilerimle öğretmenim ellerinizden öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Ben de gözlerinizden öpüyor saygılar sunuyorum.

      Sil
  7. Ok...Thank you for visit blogspot

    YanıtlaSil