27 Mayıs 2012 Pazar

Çifte Minareli Medrese


Erzurum’dadır. Önemli dini yapılar arasında yer alır. Alaaddin Keykubat’ın kızı Huand Hatun tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Medrese olarak da işlevini sürdürmüştür.  Çifte Minareli Medrese’nin taçkapısı işlemeleri ile dikkat çeker.

2 yorum:

  1. Çocukken tam dört yıl mı ne kalmışız Erzurum'da dört yaşında ayrılmışız, 4 yaş küçük bir yaş yine de hayal meyal kışın karlarını, yazın akasya ağaçlarının çiçeklerini yediğimizi, askeri lojman önündeki kocaman yuvarlak havuzu hatırlıyorum...çok güzel bir yerdi..oradan Ankara'ya gelince abim ve ben bir süre "bu suyu içmeyiz Erzurum suyu isteriz" demişiz Ankara'nın damacana suyunun tadını beğenmemişiz...:))babam anlatırdı hep..sonra tabii ister istemez alışmak zorunda kalmışız demek ki çok güzel bir suyu varmış şimdi düşününce..:))teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketimizin her tarafı bir başka güzel ve görülmeye değer güzelliklerle dolu. Erzurum'un suyu dağ kaynaklarından kirlenmeden, kirletilmeden kullanıma sunuluyor. Erzurum'un suyu hiç Ankara'nın damacana suyu ile bir tutulabilir mi? Bende sizin yerinizde olsam aynı şeyi düşünürdüm herhalde. Saygılar.

      Sil