19 Mayıs 2012 Cumartesi

"Gençlik" 19 Mayısları Kutlamalıdır.


6 Mart 1930…Mustafa Kemal, Antalya’da Rıza Soyak’a şöyle diyordu: “Bunalıyorum çocuk, büyük bir ıstırap içinde bunalıyorum…Her taraf derin bir yokluk, maddi, manevi bir perişanlık içinde. Ferahlatıcı pek az şeyle karşılaşıyoruz…Bunda bizim günahımız yoktur, uzun yıllar hatta yüzyıllarca dünyanın gidişinden gafil, bir takım şuursuz idarecilerin elinde kalan bu cennet memleket düşe düşe bu acınacak hale düşmüş.”
Büyük kurtarıcı “Kurtuluş Savaşı’nı yoklukla da mücadele ederek verdi. Anadolu insanının refahının artması için çalıştı.
Çağdaş medeniyet ve bilimi hedef aldı.
19 Mayıs Anadolu’nun işgâl edilmesini önlemenin başlangıcıdır.
19 Mayıs Anadolu insanının işbirlikçilere ve emperyalizme, işgâlci zihniyete vurduğu darbedir.
Gençlik “19 Mayıs”ları kutlamalıdır.
19 Mayıs var olmanın ruhudur çünkü.

10 yorum:

  1. Evet kutlamalıdır; kutlayacaktır da.

    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Doğru söze ne hacet.Atam rahat uyu.Hernekadar ülkemizde büyük oyunlar oynansa da,senin emanetine ihanet etmeyeceğiz,ettirmeyeceğiz...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Kitap Cumhuriyetim.

    YanıtlaSil
  4. Karlar üstündeki bu fotoğrafını çok severim,bakmaya doyamam orada karlar üstünde Anadolu için yatıyor oluşunu bilmeyen şerefsizler tutup facebook sayfalarında "Kemal'in mezarını tuvalet yapacağız" diye çemkiriyorlar! Türbanlı kızlar "aman da aman doğum günü pastası kesilecekmiş hahaha" diye dalga geçiyorlar. Ne - hocam çok affedersiniz- b...k olduklarını ortaya koyuyorlar.

    Sokaktaki UYUZ KÖPEK bile kendisini kurtaran, adam eden eli ısırmaz sever ama bunlar uyuz köpek kadar bile değiller.

    Bir de yazınızı okuyan Yeni Osmanlıcılar biraz KAFALARINI biraz SAKSIYI çalıştırsınlar. Atatürk ne diyor "YOKSULLUK SEFALET YOKLUK"
    Peki bu büyük saltanat,
    bu büyük imparatorluk
    orayı fethet
    burayı fethet
    cihan padişahlığı
    NEYE YARAMIŞ?
    O fetihlerden alınan ganimetleri bıraktım, haraca bağlanan ülkelerden her yıl akan tonlarca altın nereye harcanmış?
    TARİH ARAŞTIRMACILARI SÖYLÜYOR
    Harem'deki KADINLARIN MÜCEVHER MERAKINA!
    Zümrütlü kaftanlar, elmaslı taçlar, yakutlu hançerler..padişah gözdelerine,cariyelerine taç, altın, yetiştiremiyormuş, haremdeki kızların üzerine ÇİL ÇİL ALTINLAR SERPİLİYORMUŞ..
    Anadolu'da millet aç, bilaçken hem de...
    Padişahlık yönetimi sadece kardeş, oğul katilliği değil SADECE SARAYI VE SARAY EŞRAFINI ZENGİN EDEN BİR SİSTEM...Aynısı Rus çarlığı yani Rus imparatorluğunda da vardı, aç bilaç Rus köylüleri yıllarca sırf DİN yüzünden çara ses çıkarmadılar, Çar Evliya gibi bir şeydi çünkü..sonunda baktılar ki, Çarlar, çariçeler sarayda ballı, börekli beslenip, mücevherler içinde gezerken Rus köylüleri yüzyıllardır aynı sefil halde sürünüyor çarın sarayını başına geçirdiler. Tüm aileyi de kurşuna dizdiler. (Romanoflar filmlerde izlemiştir çoğu okur) Atatür istese yapardı ama yapmadı, insaflı, vicdanlı davrandı, karşı devrime kalkışmamaları için sadece sürgüne göndermekle yetindi. Bu kadar ASİL DEVRİMCİ TARİHTE SADECE ATATÜRK'tür Kıymetini bilmeyen nankör, öküz, pislik şerefsizdir.

    Hocam bu yazdıklarımı siz zaten alasını biliyorsunuz ben sayfanıza gelecek muhtemel Yeni osmanlıcı vs. ler için yazdım...
    saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde kardeşim, yazdıklarına birebir katılıyorum. Sana hak veriyorum. Yapılanlar insanın vicdanını kanatıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamını, yaptıklarını, devrimciliğini, gençliğinden itibaren Osmanlı'nın içinde bulunduğu teslimiyetçi ve çalkantılı durumdan kurtulması için nasıl mücadele ettiğini, bu bağlamda yakın arkadaşlarıyla, şeyhülislamın verdiği fetvalarla mücadele ettiğini bilmeyen okuma özürlülerin yaptıklarına ve söylemlerine şaşırmıyorum. Kendi çıkarları için Millî Mücadele'yi din dışı ilân eden Osmanlı Şeyhülislamı Mustafa Sabri'nin ülkeden kaçtıktan sonra Vatikan'dan Papa XI.Pius'tan Halifeliği yeniden kurmak için yardım istemesini, Türklükten istifa etmesini, Ermeni yalanlarıyla Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'i idam ettiren fetvayı vermesini hatırlayacak olursak; benzeri durumların yaşanmasına şaşırmamak gerektiği görülecektir. Bu Mustafa Sabri için Tokat Belediyesince 2007 yılında Vakıf kurulmasını duyunca da şaşırmamak gerektiğini bilmemiz gerek. Sonuç olarak İskilip'li Atıf Hoca Yunan'ı Millî Mücadele sırasında destekleyen birinin de buünkü konumunu düşününce Kurtuluş Savaşı kahramanlarının hakaretle anılmasının altında yatanları yorumlamak pek de zor olmasa gerek aslında. Saygı bizden. Yorumun için teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. 19 MAYIS KUTLAMALARI ENGELLENEMEZ BU GÜZEL YAZI İÇİN TEŞEKKÜRLER
    SAYGILAR HÜSEYİN BEY

    YanıtlaSil
  6. Maalesef çok ayıp ediyorlar..
    Bu tür aktiviteler topluma milli görüşü, millet olma bilincini empoze ediyor..
    Hem ben çok severim liseli talebelerin gençlik bayramı adına yaptığı gösterileri..
    Kime ne zrarı var ki?
    İlla milleti tedirgin edecekler..

    YanıtlaSil