19 Mayıs 2012 Cumartesi

Mustafa Kemal


Mustafa Kemal Atatürk bayramlara sığmayacak, her an yüreklerimizde varlığını sürdürecek kadar büyüktür. Büyüklüğünü anlamak için yok olmakta olan bir milletin nasıl ve hangi zor şartlarda kurtarıldığına bakmak yeterlidir.
Mustafa Kemal, sadece Kurtuluş Savaşı sırasında askeri anlamda emperyalist güç odaklarına karşı verdiği müthiş mücadele ile değil; savaş sonrasında siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda da aldığı önlemlerle ve yaptığı uygulamalarla da büyüklüğünü kanıtlamıştır.
Mustafa Kemal bir direniştir. Bir milletin var olma mücadelesinin çelikleşmiş ifadesidir. Vefa ve namus borcumuzdur. Varlığımız, bağımsızlığımız, yarınlarımız, onurumuz, toprağı vatan yapan düşüncemiz, bilgimiz, enerjimiz, aydınlanmamız ve erdemimizdir.
Bu nedenle Mustafa Kemal’in bize sunduğu gerçek zenginliğimizin, ortaçağ karanlığından kurtulup özgürleşmenin, özgür birey olma erdeminin, bağımsız ve çağa uygun yaşam tarzımızın öneminin bilincinde olmalıyız. Bu zenginliklerimizin ve Mustafa Kemal’in ulusumuza kazandırdığı kavramların, devrimlerin ve değişimlerin ayırdında olmalı onlara sıkı sıkıya sarılmalıyız.
O’nun vurguladığı gibi; düşünce, bilgi, beden yönünden güçlü ve yüksek karakterli birey olmalıyız. Emanet ettiği cumhuriyete, fikirlerine ve düşüncelerine sahip çıkmalıyız.
O’nu yaşıyor ve yaşatıyor olmalıyız. 

2 yorum:

  1. Hocam Osman Pamukoğlu paşanın bir sözü var, aç insanda erdem olmaz diye, makarna,kömür için oylarını satanlara sözüm...bir önemli söz daha vardı, kim söylemişti unuttum şimdi insanlara doyması için ekmek, avunmaları için de din ver, senin kölen olurlar diye..o yüzden yüksek karakterli kişilerin sayısı az...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kömür, makarna, fasülye bir toplumun geleceğine yön verir durumdaysa eğer, bu duruma olur verenlerden zaten bir şey beklenmez. Bizim mahallede bir vatandaş var. Ben kendisine "mahalle şövalyesi" diyorum. Ayaklı gazete adam. Nerede ne var, nerede ziyafet var, nerede mevlit var, nerede yeni bir iş yeri açılıyor orada. Karısı da kendisinden beter. Bu vatandaş memur emeklisi. Aldığı ile geçinemiyor. Oğlu var, kızı var adamın evindeler hala. Seçimlerde kendisine makarna, fasulye (maaş alanlara vermiyorlarmış) verilmedi diye epey söylendi. Gidip müracaat ettim dedi. Sonuçta yine oyunu gidip vereceği yere verdi. Bu durum Pamukoğlu'nu doğruluyor. Onur el avuç açmayı yok sayar. Aksi durumda onur ve erdem yok demektir.

      Sil