25 Ağustos 2012 Cumartesi

"Acıyı Bal Eyle"mek !




Bu nasıl bir anlayıştır?
İnsan odaklı düşünmek varken, bu şekilde yıkıcı düşünmenin manası nedir?
Sen Suriye’de yüzyıllarca yan yana bir arada yaşadığın insanlarla kanlı bıçaklı ol, eline silahı al, emperyalizmin oyununa gel, birbirine yaşam hakkı tanıma, birbirini öldür. Savunmasız sivil halkı katlet, işkence yap; olmadı kaçıp Türkiye’ye sığın, orada da rahat durma, yüzyıllarca barış ve kardeşlik duyguları içerisinde bir arada yaşamış, yaşayan insanların arasına nifak tohumları sokmaya çalış, tehdit et.
Sen önce düşünmesini öğren.
Sen önce yaşamın manasını sorgulamaya çalış.
Sen önce insan sevgisini öğren.
Sen önce yaşanan bunca ölümlerin, bunca yoksulluğun, bunca çaresizliğin anlamını ve insan yaşamına olan etkisini sorgula.
Sen önce akıl, mantık ve vicdanını harekete geçir.
Sen önce insan haklarını ve demokrasiyi özümse.
İnsan kanı kuru toprağa oluk oluk akarken; insanları ırk, dil, din ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden sev, değer ver.
Geçmişin kör karanlığından çık yarınlara bak.
Umuda yolculuk yap.
Unutma ki yaşam umuttur.
Yaşam kardeşliktir düşmanlık değil!

10 yorum:

  1. Merhabalar Hüseyin Kardeşim,

    "Sıra Size de Gelecek!" şeklindeki yıkıcı düşünceye ne güzel karşılık vermişiniz. Kaleminiz ve yüreğiniz güçlü ve daim olsun.

    "Yaşam kardeşliktir, düşmanlık değil" mesajınızı paylaşmakla birlikte Cenab-ı Allah'tan tüm emperyalist zihniyet odaklarının helakını dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey. Sağduyu sahibi her insan bu tür söylemlere gereken cevabı verecektir zaten. Gereken cevap verilmelidir ki akan bunca kan, emperyalist devletlerin bunca eziyeti, bunca soygun, bunca insan hakları ihlalleri, ötekileştirmeler, yok saymalar, yaşam hakkı tanımamalar sona ersin. İnsan hayatında öldürmek , yok etmek değil; yaşatmak ve var etmek düşüncesi başat olmalıdır. Selamlar, saygılar.

      Sil
  2. Siz Suriye'yi Ortadoğu'yu bırakın, okadar uzağa gitmeye gerek yok. Kendi insanımızın düştüğü acıya, ölüme, kana ne demeli..hani yaşamak umuttu, kardeşlikti..Niye öğretilmedi? İnsanın mayasında özünde olan sevgi, merhamet, vicdan, acıma duyguları nasıl yok edildi.Oysa halkların arasına sevgi tohumu atılmış olsaydı, insanlar şimdi kendi öz yurdunda ateşe, ölüme, kalleşliğe, hainliğe hedef olmazdı..Bu söylemleri her fırsatta arttıralım..Sevginin olmadığı yüreklerde cehennem başlar.Bu gerçeğin anlatılması öğretilmesi lazım.. emeğinize kaleminize sağlık, saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeyim Hanife Hanım bu yorumunuza. Elbette serzenişinizde haklısınız. Bin yıldır bu coğrafyada birlikte, kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşayan insanımızı birbirine düşüren zihniyeti kabul etmek, yaşananları kabul etmek olanaksızdır. LAKİN, ON BİNLERCE YILDIR bu sorunlar dünyanın çeşitli coğrafyalarında tekerrür etmiş, insanların acı çekmesine neden olmuştur. Birileri kendi kazanımları için ötekilerin yaşamını hiçe saymakta tereddüt etmemektedir. Bakınız dün Irak'ta bugün Suriye'de yaşananlara. Kardeş kardeşi öldürmektedir. İnsanları ötelemek şucu bucu demek hatadır. Kardeşlik ve sevgi tohumları sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak yegane ilaçtır. Saygılar...

      Sil
  3. Kardeşlik, dürüstlük, sevgi gibi kavramlar hiç bir dinin tekelinde olmayan evrensel kavramlar. Keşke bütün insanlar evrensel düşünebilse diyorum ama hiç düşünmüyor ki çoğunluk. Onlara ne sunulursa olduğu gibi kabul ediyorlar. Boşuna dememiş usta " koyun gibisin be kardeşim " diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örgütsüz toplumlar ne yazık ki güçlü tarafından yönetilmektedir. Kendisine söylenenleri suskun ve çaresiz kabul etmektedir. Evrensel düşünceyi ve özünde insan haklarını içselleştirmek barışa giden koridorları aydınlatacaktır. Saygılar Asya yazar...

      Sil
  4. Yüreğinize sağlık Öğretmenim...
    Tek kelimeyle HARİKA bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim siyahkuğu. Şu son günlerde bloğlarınızı ziyaret etme olanağım olmadı. Rahatsızlığım nedeniyle. İlk fırsatta yazılarınızı değerlendireceğim inşallah.

      Sil
  5. Yüreğinize, kaleminize sağlık Hüseyin bey.
    Yaşam umuttur ya, umut etmeye devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut etmek, olumsuzluklara tepki vermek, insanlığın gelecekte barış ve huzur ortamı içerisinde yaşamasını istemek...Barış, kardeşlik, insan hak ve onuru, erdem, aydınlanma, özgürlük...Kavruk yüzlü olmamak, yani kıyıda köşede kalmamak...
      Saygılar...

      Sil