5 Ekim 2012 Cuma

Atatürk'le dertleri var !



Atatürk’ün büstünü yere atabilir, parçalayabilirsiniz. O büst; siz bunu yaparken size ‘yaptığınız yanlış’ diyemez. Lakin yedi düvelin saldırıları ile işgal edilen Anadolu’yu işgalden kurtaran, cumhuriyeti kuran, adını tarihe altın harflerle yazdıran bir lider olduğu gerçeğini asla yok edemezsiniz.  Yüreklerdeki Atatürk sevgisini de. Yalnız zavallılığınızı bir kez daha kanıtlamış olursunuz.  

14 yorum:

  1. Şerefsizler.Ben karşıyım kardeşim büstün heryere konulmasına.Ne öyle.Atatürk sevgisi içimizde olmalı.Büstler kaldırılmalı bence.Böyle ucubelere fırsat vermemek adına....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünü kırmaları onların doğru düşünmediğinin bir göstergesidir. Büstünü milyonlarca parçaya ayırsalar zerresini etmezler ya...

      Sil
  2. Merhabalar,

    Her nerede olduysa bu olay, sizin de dediğiniz gibi onlar sadece zavallılıklarını göstermek istemişler. Bu yapılan eylemi ben de "şerefsizlik" olarak addediyor ve yorumcunun görüşüne iştirak etmekle birlikte büstlerin gerçekten ben de kaldırılmasını istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan eller kırılır, diller de boğaza kaçar inşallah!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay basından edindiğim bilgiye göre İstanbul Avcılar civarında olmuş. Cumhuriyeti kuran, bu aziz vatanı düşmanın elinden kurtaran Atatürk'ün resimleri ve fikirleri bizlerin taşıyacağı ve yaşatacağı değerli armağanlardır. Yorum için teşekkürler Recep Bey...

      Sil
  3. Niye cesaret ediyorlar? Çünkü artık alenen Mustafa Kemal düşmanlığı yapan bir hükümet ve yalakalık adına buna seyirci kalan yazılı ve görsel basın var. Bir de Mustafa Kemal'i paylaşım sitelerinde o kadar sakız yaptılar ki olacağı bu. Ne işi var Mustafa Kemal'in facebookta. Orada en fazla GS_FB geyiği yapılmalı. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük lideri bunları hak etmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook ya da başka bir platformda Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini yazmak, kitlelere ulaştırmak bir görevdir. Lakin bu yapılırken ciddiyeti elden bırakmamak lazım. Diğer yandan çeşitli sosyal ağlarda Atatürk'e yönelik hakarete varan sözler 'o'nun ne derece sağlam bir fikir adamı olduğunu fikir ve düşünceleriyle yenemeyenlerin acizliğidir. Ki zaten bu zihniyet sadece Atatürk'e değil kendine de düşmandır. Kuru kalabalıktan başka bir şey üretmezler. İşleri nedir? Ya hakaret etmek ya da kırıp dökmek. Bu davranışı hangi canlı gösterir?

      Sil
  4. Etrafımız yüreğinde ki kinle, intikamla sevgiyi bitiren, saygısız, vefasız nankör insan yığınından oluşan bir halk ve bu halkı yönetenler.. İnsanın içini acıtan yüreğini yaralayan şu görüntü, Atamızın kemiklerini sızlatıyordur. Yazıklar olsun insanlıktan, saygıdan vefadan nasibini almayanlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırıp dökmek, parçalamak, hakaret etmek, acı vermek, kin ve intikam duygularını insan sevgisinin önüne almak gibi acizliktir. Yanlıştır. Hatadır. Dinimizde hoşgörü vardır. Kırıp parçalamak yoktur. Bu davranışlar ve görüntüler bizlerin Atatürk'e olan saygı ve bağlılığını daha da güçlendirmektedir. Büstü parçalayanlar acaba bunu biliyorlar mı?

      Sil
  5. Zavallılar ama sayıları her gun artıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreği bu vatanın ve insanlarının geleceği için çırpınan, cumhuriyeti kuran Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları için atan milyonların varlığı da asla unutulmamalıdır.

      Sil
  6. Bu büyük zatı sakız ettiğimiz yetmezmiş gibi bir de İstiklal Marşımızın heryerde okunmasına karşıyım.Müsabakalarda ne alaka ya.Böyle bir ulusun böyle yüce marşını da heryere çorba yapmak çok ters hocam çoook..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir devletin varlığının sembollerinden biri Bayrağı, diğeri İstiklâl Marşı'dır. Bu 'zat' dediğiniz ise hem bayrağın göklerinde dalgalanmasına hemde İstiklâl Marşı'nın okunmasına olanak sağlayan , Cumhuriyeti kuran yeri doldurulmaz bir devlet adamıdır. Mustafa Kemal Atatürk adını ağzımıza almak onu sakız etmek manasında asla değildir. Bu bağlamda yorumunuza katılmadığımı belirtir saygılar sunarım...

      Sil
  7. Pislikler! Atatürk'e niye düşmanlar acaba? Padişahlık mı kalsaydı? İşgal mi? Padişaha kul köleydiler çok mu iyiydi? Kafasına kızdığını vurun kellesini diyen bir diktatörlük rejiminden ülkeyi kurtardı diye mi kızıyorlar? Yoksa kadınlara haklarını verip, üç kez 'boş ol' deyince KAPI ÖNÜNE KONULMAKTAN kurtardığı için mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Kemal Atatürk sevgisini iyi anlayabilmek için o günün şartlarını verilen mücadelenin önemini çok iyi özümsemek lazımdır.

      Sil