8 Kasım 2012 Perşembe

10 Kasım





Yarından sonra 10 Kasım. Ata’nın ölümünün 74. Yıl dönümü. Rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.
İhaneti kendine vazife bilenler, kabul edilemez şaşkın söylemleriyle ne derlerse desinler; yıkılmakta olan bir devletin acımasızca işgal edilmeye çalışılan topraklarını işgalden kurtaran; emperyalist ve işgalci devletlerin varlığını Anadolu topraklarından kovan; yerleştirdiği ilke ve devrimleriyle bizlere her daim ışık olan; aydınlanmacı ve çağdaş atılımların vazgeçilmez lideri Mustafa Kemal Atatürk gönlümüzde, beynimizde ve yüreğimizde varlığını korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün deyişi ile “ilelebet payidar kalacaktır…”

10 yorum:

  1. Minnetle, saygıyla, sevgiyle hatırlıyoruz, nur içinde yatsın.
    Bu arada çok sevindim Tayyoş yine gitmemek için bahane bulmuş. Tayvan'da olacakmış. Çok sevindim çok...gelmesinler zaten gelip de Ata'mızın kabrini kirletmesinler.
    Sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu millet atasını asla unutmaz...Gelmeyene de kimse gel demez. Saygılar.

      Sil
  2. Bu gün Atatürk`ü eleştirenler, bunu bile Atatürk sayesinde yapıyorlar, tarih onları yargılayacak ama olan bu ülkeye olacak. Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Atatürk kadar vizyonu geniş, devrinin önünde bir lider daha gelmiş midir bu dünyaya?
    Hayır.
    Yazık ki yeni nesil bu iktidarın güdümündeki eğitim sistemiyle bunu anlayamıyor. Ancak bizim gibi anne babaların çocukları Atatürk'ün bu ülke için ne kadar önemli olduğunu öğrenebiliyor. Bir de hocam, sizin gibi idealist öğretmenlere sahip olan öğrenciler...
    Onlar çok şanslı.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Haklısınız H. Hocam bu Millet Atasını asla unutmaz.Nur içinde yatsın, ruhu şad olsun...
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

    "Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir." fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz.

    Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, TC. Devletini milleti ile sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür.

    Bu duygu ve düşüncelerle, ilke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve kendisini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey, bu güzel yorumunuz için şahsınıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

      Sil