18 Kasım 2012 Pazar

Çocuk Gelin Gerçeği



9 yorum:

  1. Çocuk ve gelin bir arada olması gerekmeyen iki sözcük! Bu tek kelimeyle kepazeliktir.
    Hocam benim rahmetli ninem de bir çocuk gelinmiş.Ama o zamanlar 1915 mi, 1920 mi yılını bilmiyorum, şimdi 2012 yılındayız, o zaman daha Atatürk devrimleri olmamıştı Osmanlı zamanıydı şimdi uzay çağındayız bu kepazeliğe ne denir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şırnak Uludere'nin Andaç köyünde oturan 10 çocuklu 56 yaşındaki Hüsnü Ediş, bir iş için gittiği Van'da soyadını bilmediği Cemal adlı kişiyle tanıştı.

      Ediş; dul olduğunu, çocuklarına bakacak bir kadın aradığını Cemal'e anlattı. Hüsnü Ediş'in saflığından yararlanan uyanık Cemal, 'Adana'ya gel, yetim bir yeğenim var. Tam sana göre" dedi. Bunun üzerine, yakını birkaç kadını yanına alarak Adana'nın yolunu tutan Ediş, otogarda Cemal'le buluştu. Cemal, "Siz burada bekleyin, ben gidip yeğenimi getireyim. Beğenirsen, 3 milyar başlık alır ve kızı hemen sana veririm" dedi.

      Teklifi kabul eden Hüsnü Ediş, kısa bir süre sonra yanına getirilen ve adının Kumru Ayçiçek olduğu söylenen uzun saçlı ve Doğu giyimli genç kızı beğendi. Uyanık Cemal'e 3 milyar lira başlığı veren Ediş, 'Hayatımın kadınını buldum' düşüncesiyle; 'sözde genç kızı' alarak köyüne döndü.

      SUTYENİNE PAMUK DOLDURMUŞ

      Ediş, hemen düğün hazırlıklarına başladı. Bu arada gelin adayı da olup bitenleri sessizce izledi. Kıyılan dini nikahın ardından 3 gün önce yapılan düğünle evlenen Ediş, gerdek gecesi karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. Çünkü, 'kız' diye aldığı kişi saçları uzun bir erkek çıktı.

      Göğüslerine taktığı sutyeni pamukla destekleyen 'erkek gelin', fazla yorum yapmadan; "Ben buyum. Seni oyuna getirdiler" demekle yetindi. Dünyası kararan Hüsnü Ediş ise Kürtçe konuşarak, sadece "Allah belanı versin. Defol git" diyebildi.

      PEMBE NÜFUS CÜZDANI DA VARMIŞ

      Traji-komik olayı bir gün saklayabilen ve yakınlarına "Vicdanım sızlıyor" diye yakınarak gerçeği açıklayan Hüsnü Ediş, başından geçenleri 'ibret olsun' diye gazetecilere anlattı. Zavallı adam olayı anlatırken gözyaşlarını tutamıyordu: "Tek isteğim çocuklarıma annelik yapacak bir kadındı. Ne yazık ki tuzağa düştüm. Bunları anlatırken kendimden utanıyorum.

      Çocuklarım, erkek çıkan gelinin elindeki pembe nüfus cüzdanında, adının Kumru Ayçiçek, doğum tarihih 1968 yazdığını söylüyor. Vanlı Cemal'in bulunması için dava açacağım."

      Sil
    2. BU ZİHNİYET DEVAM EDİYOR NE YAZIK Kİ;BİR YANDAN 10 ÇOCUKLA GENÇ BİR KIZ ALMA SEVDASI...DİĞER YANDAN SAFÇA KANDIRILMASI....AKIL BUNUN NERESİNDE?

      Sil
  2. Aman tanrı'M!!! Nasıl bir kepazelik!!!Yani eğer erkek değil de gerçekten kız olsaydı BİR İTİRAZI OLMAYACAKTI!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef...Etrafımızda var olan insan manzaraları...Acı lakin gerçek olan..

      Sil
  3. Ne kadar çağ atlanırsa atlansın.teknoloji ne kadar ileri düzeye gelirse gelsin,insanların kafa yapıları, düşünceleri değişmedikçe maalesef bu çirkinliklerin önüne geçilemeyecektir. facebookta ki paylaşımınızda da belirttiğim gibi. Bu kandırma olayları bir nebzede olsa böyle zihniyetlerin aklını başına getirir de.Yaptıkları yanlışın farkına varır. Bir müsibet bin nasihattan iyidir demişler... Hocam emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Nato ise çağ atlamak ne yapsın...Yorumunuza katılıyorum.

      Sil
  4. Cemal'in hikâyesini hayretle okudum. Hey yarabbim akıl alır gibi değil. Müjde'nin dediğine aynen katılıyorum, çocuk ve gelin, bir arada asla bulunmaması gereken iki sözcük.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de "çocuk ve gelin" bir arada bulunmaması gereken iki kavram...
      Daha doğrusu bu iki kavramın aynı kişişde birleşmemesi gerekir...

      Sil