10 Kasım 2012 Cumartesi

DEĞİŞEN TEK ŞEY İZLENEN YOL VE YÖNTEMLER




Özellikle sıcak ve güncele dayalı konularda okunan her kitap, okuyanı bir başka kaynağa yönlendirir. Erişebildiğin yeni kaynak bir diğerine. Yaşama dair, yaşanmışlıklara dair, çekilen acılara dair ne varsa belleğinde iz bırakır.
Geçmişte Mondros Ateşkes Antlaşmasını uygulamaya; Sevr Antlaşmasını yaşama geçirmeye çalışanların; Anadolu topraklarını işgal edip bölüp parçalamaya; kaynaklarını sömürmeye çalışan [Mütareke Dönemi’nde ya da  Kurtuluş Savaşı sırasında] batılı emperyalist güçlerin yaptıklarını, yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalışmak için bir kaynaktan diğer kaynağa geçersiniz. Yaşananları gördükçe içiniz sızlar.
O günden bugüne yaşam da değişti, teknolojide. Lakin emperyalizmin ülkemiz üzerindeki amaçları hiç değişmedi.
Değişen tek şey izlenen yol ve yöntemler.
Resmi işgalde derslerini aldılar. Kurtuluş Savaşı sonrasında “geldikleri gibi” gittiler.
Çanakkale muharebeleri ile aldıkları ders yetmedi onlara; Dumlupınar, Sakarya, İnönü savaşları ile bir kez daha derslerini aldılar. Bunu biliyorlar.
Tarihi tekerrür ettirmiyorlar. Geçmişte tanklarıyla, tüfekleriyle, sömürgelerinden getirdikleri askerlerle yapamadıklarını bugün; değerlerimizi, ekonomimizi, kültürümüzü ele geçirerek yapmaya çalışıyorlar.
Bu durumun farkında olmak için tarihimizi, geçmişimizi unutmamak lazım.

6 yorum:

  1. Kesinlikle öyle yapıyorlar hocam, televizyonu da bunun için ustalıkla kullanıyorlar, beyin yıkamada en iyi araç tv. Çoğu kanalı ele geçirdiklerinden ne kadar malum hain Atatürk düşmanı varsa o kanallarda 24 saat beyin yıkama, abuksabuk yarışmalarla paranın en büyük değer olduğu beyinlere kazılıyor,aslında Kurtuluş Savaşı olmadı diyen akp'li vekiller bile çıktı!!Yarın bir gün 'Atatürk diye biri yoktu siz hayal gördünüz' diyecekler!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağdaş düşünceye sırtını dönenlerin, çağdaş iletişim araçlarını kullanmaları manidardır. Demek ki asıl olan kabüllenmemek değil; işine geleni yapmaktır. Dün Yunan'ın, İngiliz'in, Ermeni'nin yaptığı zalimlikleri yok saymak, görmeden gelmektir; Kurtuluş Savaşı yapılmamıştır diyenler...

      Sil
  2. Her ülkenin insanında tarih bilinci mutlaka olmalı. Kendi tarihini öğrenmeyen, bilmeyen insanların oluşturduğu topluluk, sömürgeci ülkeler tarafından her türlü işgale mahkumdur.
    Bir kaç yazı önce yazdım, ezbere eğitim sistemi ile bu olmuyor.
    Saygılar hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim sistemi...Yeni çıkarılacak YÖK(Yüksek öğretim Kurumu) kanun taslağında Atatürk ilke ve devrimleri (inkılâpları) na yer verilmediğini basında öğreniyoruz. Okullarda kendi tarihimizi okutmaktan imtina ediyoruz. Eğitim olsa ne yazar öğrenemedikten sonra...

      Sil
  3. Atamız umarım bizi görmüyordur ,içi sızlıyordur!
    yüreğinize kaleminize sağlık Öğretmenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atamızın biz görmesinden çok bizim Atamızın istediği şekilde davranmamız önemli...
      Teşekkürler "siyahkuğu"..

      Sil