21 Mart 2013 Perşembe

SÖZDE KÜRDİSTANI ÖZGÜRLEŞTİRECEKLERMİŞ!


Günlerdir rahatsızım. Ne bir gazete okuyacak durumdaydım ne de haberleri izleyecek. Ağır bir grip illeti yakamı bir türlü bırakmadı günlerdir. Bugün biraz rahatlamıştım. İnterneti açıp hem arkadaşların yazdıkları yazılara bir göz atmak, hem de haber sitelerinde günün gelişen birkaç haberine…
İlgili sitelerde öne çıkan haberlerin başında Diyarbakır’da Kürtlerin kutladığı Nevruz bayramı(!) haberlerine ve görsellerine yer verilmişti.
Aylardır kamuoyunu meşgul eden İmralı-MİT görüşmeleri, PKK elebaşı ile yapılan heyet görüşmelerinde gazete manşetlerine yansıyan tutanaklar, milliyetçilik tartışmaları, BDP milletvekillerinin Karadeniz gezisinde yaşananlar, PKK terör örgütünce Kuzey Irak’ta aylarca tutsak edilen kamu görevlilerinin teslim ediliş biçimi, Reşadiye katliamında yedi askerimizi şehit eden Süleyman Şahin’in resimlere yansıyan sırıtışları…
Kimi Kürt yazarlarının ve sosyal ağ paylaşımlarında Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan hakaretler ve saygısızlıklar…

Nevruz nedir?
Hanife Mert’in yaren adlı bloğunda yazdığı kadarıyla “Nevruz Bayramı, Türk Milli Kültürü’nde baharın müjdecisi, gece ile gündüzün eşit olduğu ve tabiatın en adaletli günü olarak kabul edilir… Kaşgarlı Mahmut’un Divan-ı Lügat-it Türk adlı eserinde, bayram kelimesinin anlamını ‘ Bedhrem, halk arasında gülme ve sevinme, bir yerin ışıklarla ve çiçeklerle bezenmesi ve orada sevinç içinde eğlenilmesi’” olarak tarif ettiğini yazıyor.
Bugünkü ya da önceki günlerdeki Nevruz kutlamalarında öne çıkan nedir?
Baharın gelişinin kutlanması mı yoksa PKK terör örgütü elebaşının posterlerinin taşındığı, sözde renkli paçavraların taşındığı bir kutlama mı yapılmıştır.
Benim bildiğim bir ülkenin milli ve mahalli bayramlarında, kutlamalarında; o ülkenin bayrağı dalgalanır.
Diyarbakır bayram kutlama alanında bir tek Türk Bayrağı var mıdır?
Ya ne vardır?

Renkli paçavralar ve terör örgütü elebaşının posterleri.
Bu bağlamda benim vatanımda özgürce dalgalanmakta olan Ay- Yıldızlı Al Bayrağımın olmadığı, bilinçli olarak bulundurulmadığı bir ortamda kutlanan bayram benim bayramım olamaz.
O bayrak ki bu vatan toprakları için toprağa düşen, kanlarını feda eden Mehmetçiklerimizin bize bir hatırasıdır.
Nitekim bu duruma İç İşleri Bakanı Muammer Güler “Nefretle kınıyorum” diye tepki göstermiştir.
MHP Millet Meclisinde oturdukları sıralara astıkları Türk Bayraklarıyla durumu protesto etmişlerdir.
Sayın Başbakan “Bayrağın olmaması mesaja ters düşüyor; provokatif bir yaklaşım” açıklamasını yapmıştır.
Mensubu bulunduğu ülke bayrağını bayramlarda taşımayan…
Mensubu bulunduğu ülkenin kurucusunun posterleri yerine terör örgütü elebaşının posterlerine yer verenlerle ben bir araya gelip nasıl bayram kutlayacağım?

O terör örgütü ki yaklaşık kırk yıldan bu yana mazlum ve masum insanların kanını akıtmış, kurduğu pusularla binlerce ana kuzusunu şehit etmiştir.
Binlerce şehit ücra köy mezarlıklarında yatmaktadır. Gözü yaşlı anaların, babaların, yetim ve kimsesiz kalmış çocukların gözyaşlarıyla sulanmaktadır.
Günlerdir “Barış, kardeşlik” mesajlarıyla topluma mesaj vermeye çalışanların yaptıkları kutlamalarda bayrağa yer vermemeleri ne anlama gelmektedir?
Diyarbakır Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşının mesajları okunmuş, Kandil’de bulunan KCK yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan anında şu açıklamayı yapmıştır “ önder apo’nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz…2013 Nevruzu çok tarihi bir aşamada karşılanmıştır… Kürt özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan’da çok önemli ve hassas bir aşamaya gelmiştir… Egemen devletler hazırsa, biz de barışçıl yollarla Kürdistan’ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmelidir ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır.”

Nevruz Bayramı kutlaması adı altında yapılanlara bakar mısınız?
Şimdi bu açıklamaların manası nedir?
Sözde Kürdistan’ı özgürleştireceklermiş…
Bunu yaparken de örgüt elebaşının mesajında verdiklerini ya yaparsınız ya yaparsınız…
Yapmadığınız takdirde PKK savaşa da hazırdır diyebilmekte adeta meydan okumaktadır
Nitekim bir kısım PKK militanı dağdan inip Lice’de yapılan Nevruz kutlamalarına katılmışlar bir de konuşma yapmışlardır.
Bu bağlamda Hanife Mert arkadaşın bloğunda verdiği mesajlarla kutlanan Nevruzla, bu sözde Nevruz bayramı kutlamaları arasında bir bağ var mıdır?
Yukarıda verilen ve çeşitli internet sitelerinde haber başlıklarında kullanılan görsellerde de anlaşılacağı üzere terör örgütünün amacı açıkça ortadadır.
Bu nedenle Diyarbakır meydanında kutlandığı anlamda Nevruz Bayramı asla benim benimseyeceğim bir bayram değildir.
AKP Milletvekili Mehmet Metiner ise İlgili kutlamada Türk Bayrağının olmamasını "biçime takılmayın" şeklinde algılayabilmektedir...

6 yorum:

  1. Hocam nevruz kelimesini duymaya bile tahammülüm yok, Hanife'ciğim güzel güzel anlatmış ben de okudum ona da aynısını dedim, bunların yaptığının baharla filan ilgisi yok zaten o yüzden kelimeyi bile duymak istemiyorum, Kürdistan'ı kuracak olanlara, onları bu hale getirip, palazlayan, tepemize çıkartan AKP ye, meclisteki varlıkları bir halta yaramayan mhp ve chp..alayına küfürleri basıyorum sadece....:(
    yazınız için elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bunlar Nevruz bayramının manasını da kendi çıkarları için kullanmaktan bir beis görmemektedirler. Öcalan son üçüncü heyet ile yaptığı görüşmede "isyan ettim diyor. ve isyanını 1921 Koçgiri Kürt isyanına benzetiyor. Ortadoğu tekrar konfederasyon bağlamında dizayn edilmeli" diyor. Bunların bayram anlayışı bayramı anlam ve manasına uygun kutlamak değil. Barış ise amaçlar. Aynı topraklarda bölünmeden birlik bütünlük içinde yaşamaksa amaçları; o halde bu vatan sathında dalgalanan Türk Bayrağının bir tanesi bile neden yok o bayram kutlamasında?

      Sil
  2. a unuttum sinirden...kusura bakmayın..

    çok geçmiş olsun, kendinize iyi bakın hocam, bol bol limonlu çay, ıhlamur eksik etmeyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum iyi dileklerine. Limonda ıhlamurda fayda etmedi. Hala ayakta duracak takat yok. Bu ne menem bir griptir anlamadım bende.

      Sil
  3. Merhabalar Hüseyin Hocam,

    Önce çok büyük geçmiş olsun dileklerimi sunar, Cenab-ı Hakk'tan acil şifalar dilerim. İnşaAllah en kısa zamanda bu grip illetinden kurtulur ve eski sağlığınıza kavuşursunuz.

    Hepsi hikaye, yıllar önce Habur'da olanlara milletin gösterdiği tepki sonucu bir müddet ara verdiler ve şimdi de yeniden başladılar. AKP bu ülkeyi resmen parçalayacak ve Kürdistan'ı kurdurup bu milletin başına bela edecek.

    Cenab-ı Hakk, Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Bloğa bakamadım. Bu nedenle yorumunuza teşekkür etmekte geciktim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil