15 Mayıs 2014 Perşembe

SOMA


Dünden bu yana Soma maden işletmelerinde meydana gelen ve 274 maden işçisinin ölümüne neden olan kazanın acısı yürekleri dağladı. Yakınlarını kaybedenler acı içinde çaresizce ne yapacaklarını bilmeden gün boyu yetkililerin bir açıklama yapmasını beklediler.
Başbakan maden ocağına ve Soma'ya geldi. Bu sırada yakınlarını kaybeden vatandaşlardan yürekleri dağlayan feryatlar yükseliyordu. Ölen yakınlarını almak için bekleyenlerin yanı sıra, kurtarılma ümidiyle bekleyişlerini sürdürenlerde vardı. 
Madende incelemelerde bulunan Başbakan gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sokağa çıktığında ise öfkeli vatandaşlar tarafından "istifa"  protestolarıyla karşılaştı.
Protestolar sırasında güvenlik görevlileri bir genci etkisiz hale getirirken, gence tekme atan Başbakanlık müşaviri Yusuf  Yerkel kameralara yakalandı.
Şeyh Sait'in torunları Güneydoğu'da paçavraları çekiyorlar. Daha başkaları çuval geçirdi. O zaman neredeydiniz diye sorası geliyor insanın.

10 yorum:

  1. Bir mikrofonla yakınının ölüm haberini duymak için beklemek sanırım madende ölmekten daha acıdır. Yüreklerinde vicdan bulunan acıyı anlayabilir ama vicdan dene duygudan yoksun birine acıyı anlatamazsınız. Sadece bu acıyı yaşarsa belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölümün acı yüzü bu işte. Allah kimseye acı ve zamansız ölüm vermesin. Yaşamını kaybeden bunca madencinin geride kalan eş ve çocuklarına sabır diliyorum. Acıyı yaşayan insanlara tekme atanlar, yumruk atanları da Allaha havale ediyorum.

      Sil
  2. Merhabalar Hüseyin Hocam.

    Yüreğimiz yandı, ciğerlerimiz kavruldu. Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Hayatını kaybeden şehit madencilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle, merhametiyle muamele eylemesini ve ailelerine sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ederiz. Ülkemizin başı sağ olsun!

    Fotoğraf karesindeki şu rezilliğe bakın!.. Bunların ar damarı kırılmış!.. Bunlar bu ülkeyi yönetenler işte !.. Çok geçmez bu acı da unutulur. Ve biz hiç bir şey olmamış gibi makam ve mevki gibi asli işlerimize döneriz. Yazıklar olsun!..

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna katılıyorum Recep bey. Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
      Acı çok büyük.
      Bu acı içindeki vatandaşı tekmeleyenlere, yumruklayanlara ne demeli?

      Sil
  3. Her baktıkça nevrim dönüyor....ben de bu resmi bloguma koyacağım Hüseyin hocam...Tayyip'in destekçilerinin, yalakalarının iç yüzünü ne kadar çok kişi görürse o kadar iyi olur......yazıklar olsun gerçekten...
    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi biz şöyle dersek hata mı yapmış oluruz acaba?
      " Hadi biz siyaset yapıyoruz, acılı insanları yumruklayarak, tekmeleyerek siz ne yapıyorsunuz? "

      Sil
  4. En az hayatını kaybeden madenciler kadar insanın canı yakan bir görüntü. Ne utanma var, ne edep, vicdan...İnsaniyet namına hiç bir şey olmayan zavallı insan müsvettesi. Böyle yapmakla acaba başbakana yaranacağını mı sanıyor acaba... Bir de açıklma yapmış "sinirlerime hakim olmadım" demiş. Özür dileme inceliğinde bile bulunmamış. Bir de utanmadan gidip rapor almış. Hem insanı tekmeliyor hem de rapor alıyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum doğrusu...
    Saygılar Hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişmeleri hep birlikte ibretle izliyoruz Hanife hanım . Hiçbir kolluk yetkisine sahip olmayan müşavirin yerde acımasızca vatandaş tekmeleyebildiği ve bunun gülünç gerekçelerle savunulmaya çalışılabildiği bir ortam.

      Sil
  5. Öyle büyük ve aci bir olay ki,Yorum yapamiyorum,hersey gün gibi ortada zaten...
    Mekanlari cennet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Her şey ortada zaten" cümlenize katılmamak elde değil. Acı ve gözyaşı...

      Sil