25 Şubat 2015 Çarşamba

KAFETERYADA ÇAY İÇERKEN DÜŞÜNMEK!


Kafeteryada bir yandan çay içiyorum bir yandan da etrafı izleyip düşünüyordum. Yeryüzünde yaşam alanı bulan canlılar arasında en hassas olanı insanoğludur diye. 
İnsanoğlu yerine göre ne kadar aciz, ne kadar çaresiz, ne kadar muhtaçtır. Yerine göre ise anlaşılması güç biri olarak karşımıza çıkar. 
Aslında her insan ayrı bir evrendir. Her insanın huyu, alışkanlıkları, becerileri, davranışları, kararları, istekleri ve seçimleri kendine özgüdür. 
Bu özelliklerin oluşmasında kuşkusuz ailenin, yaşadığı çevrenin, arkadaş gurubunun ve aldığı eğitimin payı vardır. Yani biri diğerine benzemez. 
İçgüdüleri ağır basar ve herkesin içgüdüsü, çevreyi, çevrede olan bitenleri algılaması farklıdır. 
Lakin içgüdülerimizi doğru olana yönlendirmemiz, bencilliklerimize ket vurmamız, insanca özlemlere, eylemlere dönüştürmemiz gerekir. 

4 yorum:

  1. İnsan denen tür hiç yaratılmasaydı çok mutlu olurdum. Kendinden aciz canlılara sırf psikopatlığı yüzünden (yani açlık dürtüsü değil, bir aslan gibi öldürüp karnını ve yavrularının karnını doyurmak değil) işkence eden başka bir tür canlı bilmiyorum. Köpeklerin derisini yüzmek! Kedilerin ayaklarını kesmek! Gözlerini oymak! Foklara, caretta carettalara, yunuslara ateş etmek! Bebeklere bile neler yapıyorlar. Çok umutsuzum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir söz vardır bilirsiniz. Zamanında bir gerçeği tespit eden söz.
      "İnsan insanın kurdudur" diye...
      Yaşananlar gerçekten akla ziyan olaylar.

      Sil
  2. Çok haklısınız..İnsanın yaşam alanı diğer canlıların özellikle de hayvanların yaşam alanından daha geniş..İnsan bunun farkında ama son sözünüzde olduğu gibi (içgüdülerimizi doğru olana yönlendirmemiz, bencilliklerimize ket vurmamız, insanca özlemlere, eylemlere dönüştürmemiz gerekir. ) bunun tam tersi bir yaşam içerisindeyiz..umarım bu dileğiniz gerçekleşir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bun un tam tersi bir yaşam içindeyiz" cüleniz bir gerçeği saptamakta. Toplumuniçinde bulunduğu açmazı sorgulamamızı sağlamakta. İnsan bilgi sahibi olabilmek ve içinde bulunduğumuz durumu değerlendirebilmek için mutlaka olayların sebep ve sonuçlarını izlemelidir. Kendine düşeni de yerine getirmelidir diye düşünüyorum.
      Yorumunuza katılmamak elde değil. Görüş ve düşünceleriniz yazılan yazıya güç katmaktadır. Teşekkür ediyor selam ve saygılarımı iletiyorum.

      Sil