24 Mart 2016 Perşembe

GERÇEKLERİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ


İnsan her daim gerçeği öğrenmeye odaklanmalı.
Gerçeği öğrenmek en önemli amaç olmalı.
Yaşamın gelecekte sorunsuzca devam etmesi buna bağlıdır.
Gerçeklerle  uzaktan yakından alakası olmayan şeylere inanıp vakit geçirmek taş duvara bodoslama çakılmaktan başka bir şey değildir.
Altmışlı ve yetmişli yılları çoktan geride bırakmış küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz.
Gelişmiş iletişim ağı ile uzak diyarlarda meydana gelen olayları ve etkilerini anında haber alıyoruz.
Küresel ağababaların kapalı kapılar ardında aldığı kararların uygulanışını ve insanlığa etkilerini acı ve göz yaşı içinde seyrediyoruz.
Bir yandan normal insanların içinde ya da yanı başında çılgınlıkların yaşanıp gittiğini, diğer yandan tüm hareketli ortamlara inat, kendi halinde var olmaya çalışanları görüyoruz.
Peki insanları bu duruma getiren ne?
Yaşamın devamı sırasında gerçeği kavrayamamak olabilir mi?
Başkalarının acı ve göz yaşları üzerine rant amaçlı çıkar ilişkilerini inşa etmek olabilir mi?
Yaşadığımız topraklara uzak olmayan coğrafyada yaşanan çatışmalara ve savaş naralarına baktığımızda, terör olaylarına baktığımızda bir yandan ucuz kahramanlık peşinde koşanlara diğer yandan kan ve barut kokusundan nemalananlara rastlıyoruz.
Yaşananlardan ders çıkarmak lazım.
Hayat ve yaşam dersi olmalı bu.
Gelecekte huzurlu ve sorunsuz bir ortamda yaşamanın dersi olmalı.
Var olanı yakıp yıkmak, yok etmek değil olduğu gibi bırakmak olmalı.
İnsan yaşamında zalimin zulmüne dur demeli.
Suçsuz ve savunmasız insanlara acı çektirenlere, hayatlarını karartanlara pirim vermemeli.

Gerçeği düşünmeye ve öğrenmeye odaklanmalı insan.

8 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum Hüseyin hocam. Zalimlerin yanında olmasınlar bugün bir komşumuza geçmiş olsuna gittik, maalesef akp'nin Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğunu idrak edemiyordu komşum. Ben dilimin döndüğünce Suriye'ye düşmanlık ettiğimizi anlatmaya çalıştım yine de....umarım gerçeği görür düşündükçe..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaşananları daha net analiz etme olanağını buluruz.

      Sil
  2. "Hayat ve yaşam dersi olmalı bu. Gelecekte huzurlu ve sorunsuz bir ortamda yaşamanın dersi olmalı." Tamamen katılıyorum. Ancak ne yazık, ülkeler ve toplumlar yaşananlardan pek de ders almıyorlar. Acımasızca savaşlar- çatışmalar devam ediyor. Yüzlerce insan canını yitiriyor.Her taraf yangın yeri, her yerden ağıtlar duyuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders alınmadıkça yaşanan zulüm ve acılar bitmeyecektir. Çare? Çare doğru olanı kabullenmek ve gereğini yapmaktan geçer. Yoksa ağıtlar, feryatlar yükselirken bir başka yerde başka ağıt ve feryatlar başlar.

      Sil
  3. Öğretmenim gerçekleri biliyoruz da elimizden bir şey gelmiyor birlik olalım diyoruz evet sadece bir oluyoruz lik olamıyoruz:(

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Yorumcuların yorumlarında paylaştıkları görüşlerine aynen katılıyorum. Ben kendime göre şöyle bir söylem geliştirmiştim. Belki bunu daha önce aynını ya da benzer bir ifadesini birileri de söylemiş olabilir. Cahili ikna etmek zordur, ama kandırmak kolaydır. Kandırılmış bir millet çoğunluğumuz var. Şimdi kandırılmış milleti ikna etmek zor olacağı için, kandırılmış bu millete gerçekleri göstermek için, aynı yöntemin kullanılması gerekir diye düşünüyorum. Günümüzde milleti kandırırken kullanılan esntrümanın din olduğunu hepimiz biliyoruz. O halde, biz de aynı yöntemleri kullanarak gerçekleri anlatabiliriz, gösterebiliriz diye düşünüyorum.

    Gerçekleri bilen ve gören sayımız yeterli değil. Bunu makul seviyelere çıkarmak gerekiyor. Bunun için de herkesin kabiliyeti ölçüsünde üzerine düşeni yapması gerekiyor.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey;
      Farklı bir düşünce ile gerçekleri anlatmak gerektiğini dile getirmişsiniz.
      Cahili ikna etmek için bilimsel eğitime ağırlık vermek gerektiği düşüncesindeyim.
      İnanç bağlamında insanlara saygı göstermek lazım.
      Ülke yönetiminde laikliği esas almaya devam etmekte yarar vardır.
      Ülkemizi Ortadoğu ülkelerinden, Mağrip ülkelerinden, Uzakdoğu ülkelerinden ayıran temel neden laikliktir.
      Demokrasiden, insan haklarından, adalet anlayışından, eşitlikten taviz vermeden bilimsel eğitime ağırlık vermek, çağdaş değerlere uygun eğitim vermek cahilliğe karşı verilecek en büyük mücadele olacaktır.
      Saygı ve selamlarımı iletiyorum

      Sil