23 Şubat 2018 Cuma

HER FİDAN KENDİ TOPRAĞINDA NEFESLENİR



Meraklı bir yapımız var. Köylüsüyle kentlisiyle ateşle barut gibiyiz her nedense. Etrafımızda yaşayanların işleriyle, yaptıklarıyla, davranışlarıyla yakından ilgileniriz. Kendi davranışlarımızı mercek altına alıp irdelemek yerine başkalarınınkini irdelemeyi severiz. Oysaki bunlar zaaftır, eksikliktir. Bu durumda en sevmediği diken burnunun ucunda biter insanın. Hayallerini, geleceklerini, düşüncelerini yıkmaya çalışırlar. Oysaki her fidan kendi toprağında nefeslenir. Farklı topraklar ona göre olmayabilir.
Toplumda yaşayan bireylere düşen önemli görev ve sorumluluklar vardır. Bu görev ve sorumluluklar; hem kendileri, hem çevreleri, hem aileleri için çok önemlidir. Uyulması gereken sorumluluklar ihmal edildiğinde toplumda bir takım sorunların baş göstermesi kaçınılmazdır. Hata yapan illaki başkasının vereceği kararı uygulamak ve yandaşlık yapmak durumunda kalır.
Sağır, kör, acımasız olmamak, dümeni başkalarının eline vermemek lazım. Kendi yönümüzü kendimiz bulmalı, yürüdüğümüz yolda kendi izimizi bırakmalıyız.

2 yorum:

  1. Merhabalar Hüseyin Hocam.
    Bu aralar blog faaliyetlerimi aksatıyorum. Ne doğru dürüst bir şey paylaşabiliyor, ne de blog arkadaşlarımın sayfalarını ziyaret edebiliyorum. Zamanım olursa öylesine bir göz gezdirip, çok ilgimi çeken bir paylaşıma rastlarsam onu okuyup bir yorum yazabiliyorum.

    Atalarımız ne demişler "iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır!" Ama her nedense bu söze hiç kulak asmadan çuvaldızı ha bire birilerine batırmaya devam ederiz. Ne güzel söylemişsiniz. "Her fidan kendi toprağında nefeslenir" diye. Son parağrafınızda yer alan önerilerinize de aynen katılıyorum. "Kendi yönümüzü kendimiz bulmalı, yürüdüğümüz yolda kendi izimizi bırakmalıyız. Hazır denk gelmişken bir yerlerde okuduğum bir söylemi de burada paylaşmak istiyorum: "Kendin ol, başkası olma, böyle çok daha güzelsin!"
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Recep Bey,
    İnsan bazen zaman bulamıyor bloğlarda yazılanları okumak için.
    Ya işi vardır.
    Ya da mevsimin getirdiği soğuk algınlıkları ile hastane hastane dolaşmaktadır.
    Yazdıklarınıza katılıyorum.
    Selam ve saygılarımla.
    Sağlıcakla kalın .

    YanıtlaSil