29 Haziran 2018 Cuma

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK...


Özgürleşmenin, bağımsızlığın, ortaçağ karanlığından kurtulmanın erdemini yaşamalı ve önemini anlamalıyız. Bu erdemi bize yaşatan, cumhuriyet ile bizleri taçlandıran, emperyalizme geçit vermeyen Mustafa kemal ve arkadaşlarının mücadelesini anlamalı ve o mücadelenin önemini kavramalıyız.
Geleceği şekillendirmek bizlerin elinde.
Gençlerin, çocukların, aydınlık yüzlü insanların elinde.
Yaşam ve var olma mücadelesinde ne bir adım geri durmalıyız ne de emperyalizmin dişlileri arasında öğütülmeye razı olmalıyız.
Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu insani yaşam koşullarını daha da ileriye götürmek, insanlara hak ettikleri değerleri kazandırmak ve geliştirmek için toplumun aydınlara, çağdaş düşünceyi benimsemiş siyasetçilere, yazarlara, çizerlere, yöneticilere ihtiyaç vardır.
Geleceğimizi şekillendirirken sağlam temellere ihtiyaç vardır.
Bunu başarmak için geçmişe, geçmişin mücadelelerine bakmak ve onlardan ders çıkarmak tüm kesimlerin görevi olmalıdır.
Mustafa Kemal’in önderliğinde işgalci güçlere karşı verilen amansız ve haklı mücadele iyi incelenmelidir.
Mustafa Kemal’in düşünceleri ve yapmak istedikleri iyi bilinmelidir.
Televizyon ekranlarında gördüğümüz söylemleri, gazete manşetlerinde okuduğumuz haberleri iyi kavramalıyız.
Doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü, erdemli ile erdemsizi, dönek ile liboşu, çıkarcıyı, satılmışı, yalancıyı, üçkâğıtçıyı ayırmasını bilmeliyiz.

4 yorum:

  1. Yazınızın her cümlesine her sözcüğüne canı gönülden katılıyorum Hüseyin Hocam. Toplumda rahatsızlık duyulan konular toplumun her ferdi tarafından sahiplenilmeli, düzeltilmesi için topyekün mücadele edilmesi gerekiyor... Ama dönüp bizim toplumumuza baktığımızda her telden farklı sesler geliyor. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybetmiş, sadece kendi şahsi çıkarını düşünen bir yığın gürüh... Bizler gibi düşünenlerin de yetersiz ve etkisinin az olduğunu yapılan seçimler bizlere gösterdi. Bu durumda pes mi edeceğiz? Elbette hayır. Ömrümüz vefa ettiği müddetçe mücadelemize devam edeceğiz... Umarım başarılı oluruz. Emeğinize sağlık hocam, kaleminiz daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Hanife hanım. olan biteni gören görüyor. Umarsız olanları da herkes görüyor. Seçimlerde başarılı olamadığı halde "seçimin kazananı biziz" diyen güruhuda herkes görüyor. Söylediğiniz gibi, bizlere düşen cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye, adalet anlayışına, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır.
      Yorum için teşekkür eder saygılar sunarım.

      Sil
  2. Merhabalar Hüseyin Hocam.
    "Geleceği şekillendirmek" konulu makalenizi okudum. Çok haklısınız. Geleceği şekillendirecek bireylerin yetiştirilmesi ve eğitilmesi konusunda gerekenler yapılmadığı gibi, ortaçağ karanlığına doğru bir gidişata şahit oluyoruz gibime geliyor. Şu anda ne Mustafa Kemal'i ne de Cumhuriyet'î içine sindiremeyenler var. İnşAllah en kısa zamanda necip Türk milleti gerçekleri görür ve gaflet uykusundan uyanır diye ümit ediyorum.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      İnşallah umuda dair yazdıklarınız gerçekleşir.
      Ortaçağ derken aklıma I.Meşrutiyet geldi.
      I.Meşrutiyetin ilanını ve sonrasını incelemek öğrenmek bakımından iyi olacaktır.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil