15 Mayıs 2019 Çarşamba

ÖFKE, İSYAN, İTİRAZ...




Çekirge, kendi çıkarı ve yaşamı için açıkgöz bir yaratıktır. Lakin, bağ ve bahçeleri, ekili tarlalardaki ürünleri yok eder. Bu bağlamda yıkıcıdır.
Kendi çıkarına düşkün olan bireyler de toplum için zararlıdır.
Bir insan kendi çıkarını düşünür elbet. Ancak bunu yaparken toplumun ve diğer bireylerin durumunu gözetmeli, başkalarına zarar vermemeli, kötülük etmekten kaçınmalıdır.
Francis Bacon'un dediği gibi "kendi çıkarına düşkünlük, her yönüyle aşağılık bir şeydir."
İnsan yaşamıyla, anlayışıyla, yaptıklarıyla, bilgeliğiyle ve kavrayışıyla iyiye yönelmeli ki, gelecekte adalet, hak, hukuk ve eşitlik kavramları yerli yerince kullanılsın.
Yaşanmış bir yaşam, adalet, hak ve eşitliği benimseyen özelliğinden dolayı, önemli bir yaşamdır kuşkusuz. Gelecekte iz bırakır. Aksi durumda adı bile anılmaz.
İnsan yolun sonuna geldiğinde yaptığı doğrularla anılmalı, zulüm ve kötülükleriyle değil.
Öfke, isyan,itiraz, ben imgeleri yaşamın ana arterlerinde daha az yer tutmalı.
Her insanın yaşamı günahıyla sevabıyla bir hayat hikâyesidir. Ama, o hayat hikayesi anlatılacak ve yazılacak kadar örnek alınacak bir hayat hikâyesi olmalı.

2 yorum:

  1. Hüseyin hocam, başımıza ne geliyorsa bu çıkarcılardan geliyor, yattığı yerden para kazanan iki meslek var diye yazmış birisi twitter'da daha bugün rastgeldim, biri hayat kadınları diğeri AKP nin bankmatik memurları. İlkokul 2 TERK karılar (onlara kadın bile demiyorum) belediyelerde, bakanlıklarda müdür, müşavir, halka ilişkiler bilmem nesi, müdür yardımcısı olmuşlar. İnanın çok kesin kaynaklardan biliyorum. Dolayısıyla adalet, hak, eşitlik öldü ülkede. 17 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. :( şimdi o ilkokul 2 TERK KARI ister mi tekerine çomak sokulsun, ha bir de 30 000 liraya maaş demiyorlarmış. Şimdi alayı lüks arabalarında, botokslu dudaklarını büze büze "çok basüüütt çüünküüü çaldılar ayoll" diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Müjde Hanım, dediğiniz gibi "başımıza ne geliyorsa bu çıkarcılardan geliyor".
      Liyakatin ve hak edenin görev almadığı yerde, liyakatsızlar görev alırsa sonuç bu olur.
      Bilinçli ve işinin ehli olandan kibir ve şakşakçılık olmaz.
      Çıkarcı ve şakşakçılar emin ol işini bilen değil, oraya bir şekilde getirilmiş olanlardır. Bunların özguveni bilinçsiz olmalarından kaynaklanıyor.
      Boş tenekeden çok ses çıkar derler ya.

      Sil